Declarația CRRM: Formarea unui singur Bloc electoral unionist e unica soluție câștigătoare

Declarația CRRM: Formarea unui singur Bloc electoral unionist e unica soluție câștigătoare

Convenția Românilor din Republica Moldova (CRRM), condusă de Valentin Dolganiuc, a emis o declarație, prin care reiterează poziția sa cu privire la formarea unui singur Bloc electoral unionist și „salută revenirea în dezbaterea publică a formării acestuia – declarațiile Partidului Unității Naționale (PUN) și Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) – în baza Listei Electorale Naționale a forțelor politice și civice unioniste, pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate”, informează OFICIAL.

„Suntem convinși că aceasta este unica soluție câștigătoare. Doar astfel putem valorifica votul segmentului electoral unionist și asigura reprezentare parlamentară românilor basarabeni”, se spune în declarații.

Fruntașii Convenției au reafirmat, totodată, disponibilitatea CRRM de a participa plenar la unificarea forțelor politice și civice unioniste și constituirea unui singur bloc electoral românesc.

Amintim că, ieri, AUR, în cadrul unei conferințe de presă, a propus PUN să reia discuțiile și să formeze un bloc pentru alegerile din 11 iulie curent. Ulterior, președintele PUN a spus că formațiunea merge de sine-stătător în alegeri, iar astăzi a depus actele pentru înregistrarea în cursă.

 

Cristina Gurez

Share