Deciziile Consiliului Republican al PSRM referitor la viitoarele alegeri parlamentare

Deciziile Consiliului Republican al PSRM referitor la viitoarele alegeri parlamentare

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul neformat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a anunțat, după Consiliul Republican, că, începând cu ziua de astăzi, socialiștii sunt în campanie preelectorală activă, perioadă în care se vor pregăti pentru alegeri, informează Oficial.

Igor Dodon a declarat că, cetățenii trebuie să înțeleagă că, după 9 ani de dezastru în RM, soluția există și este o alternativă – PSRM.

„După alegerile din 2014, unicul partid parlamentar care nu a intrat la guvernare, care a fost în opoziție, nu a votat nici un Guvern, ministru, este PSRM. Este un partid pro-prezidențial, de aceea examinez posibilitatea să particip pe listele PSRM la următoarele alegeri. Un președinte fără suportul majorității parlamentare nu poate să-și îndeplinească eficient toate atribuțiile. În 2016, cetățenii m-au susținut la prezidențiale, însă oponenții mi-au scos toate atribuțiile. Sarcina noastră este să obținem majoritatea voturilor, susținerea populației pentru listele de partid și sarcina să învingem în majoritatea circumscripțiilor electorale – atât din RM, cât și în afară. Începând cu ziua de sâmbătă, începem în fiecare centru raional acțiuni masive, în cadrul cărora vom alege candidații pe circumscripții. Până la mijlocul lunii octombrie vom trece toate orașele din RM”, a precizat Dodon.

Mihaela Rotari

Share