Decizie grea pentru mai mulți deputați. Vor renunța la mandat?

22 de deputați din noul Parlament, care dețineau funcții publice la momentul alegerii lor în noul Legislativ, vor trebui să decidă până pe 8 ianuarie care dintre cele două funcții vor să o păstreze.

Printre deputații care se află în această dilemă se regăsește primarul mun. Chișinău Dorin Chirtoacă, primarul mun. Bălți Vasile Panciuc, primarul mun. Comrat, Nicolae Dudoglo.

Dacă Dorin Chirtoacă a anunțat deja că va opta pentru continuarea mandatului de primar al capitalei, Panciuc și Dudoglo nu și-au făcut încă publice opțiunile.

Totuși, potrivit unor surse, Panciuc s-ar fi săturat de primăria Bălți și ar fi înclinat să aleagă fotoliul de deputat.
Printre cei care vor fi puși să aleagă se regăsesc și mai mulți președinți și vicepreședinți de raioane. Este vorba despre Grigore Cobzac, președintele raionului Hâncești (PLDM), Ion Tomai, președintele raionului Ocnița (PCRM), Vasile Bâtcă, președintele raionului Nisporeni (PD), dar și despre Petru Porcescu, vicepreședintele raionului Strășeni (PCRM), Demian Caraseni, vicepreședintele Adunării Populare din Găgăuzia (PD).

În listă se mai regăsesc mai mulți primari și consilieri locali.

Potrivit prevederilor legale, aceștia au la dispoziție o lună de zile,din data validării mandatelor, pentru a alege între funcția de deputat și cea deținută anterior. Termenul expiră pe 8 ianuarie.

Sursa: ziarulnational.md

Share