Decizia CSP cu privire la sesizarea depusă de Andrei Năstase

Decizia CSP cu privire la sesizarea depusă de Andrei Năstase

UPDATE 11.40: După deliberări, CSP a decis să transmită adresarea ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, în partea ce ține de uzurparea puterii de stat pentru efectuarea investigaților procesual penale în cadrul procesului penal.

Totodată, a declarat inadmisibilă adresarea în partea ce ține de desemnarea unui procuror pentru examinarea celorlalte aspect invocate în sesizare.

De asemenea, a consemnat că, CSP nu are competența de a se expune asupra subiectelor 2 și 3 invocate în sesizare.

Hotărârea va fi publicată pe pagina web a PG și este cu drept de atac în condițiile legii.

Consiliul Superior al Procurorilor (PSP) s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară.

După cum informează OFICIAL, este examinată sesizarea depusă de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care vorbește despre mai multor ilegalități, care potrivit lui, ar fi comise de Procurorul general, Eduard Harujen, dar și a cerut pornirea unei urmăriri penale, pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

Membrul CSP, Dumitru Pulbere a cerut ca Eduard Harujen să fie suspendat din funcție până la analiza tuturor circumstanțelor invocate în sesizarea ministrului Năstase. „Eu vorbesc nu ca un avocat al domnului Năstase, dar ca un membru CSP”, a precizat Pulbere.

De menționat că, membrii CSP au intrat în deliberări.

Andriana Cheptine

Share