Decizia CEC în privința medicului Mihail Stratulat

Decizia CEC în privința medicului Mihail Stratulat

Contestaţia din 4 ianuarie 2019 a lui Mihail Stratulat, pretendent la calitatea de candidat la funcția deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova în circumscripția uninominală nr. 26, mun. Chișinău, va fi examinată într-o altă ședință a Comisiei Electorale Centrale, informează Oficial

Contestația nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Astfel, subiectul va fi retransmis către un alt membru a Comisiei Electorale Centrale/raportor. În acest fel, subiectul va fi dezbătut la următoarea ședință a comisiei. De menționat că, la 4 ianuarie curent, candidatura medicului Mihail Stratulat la alegerile parlamentare pe circumscripția nr. 26 a fost respinsă pentru mai multe nereguli cu privire la semnăturile candidatului.

Totodată, a fost modificată hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2041 din 2 ianuarie 2019 „Cu privire la confirmarea persoanei responsabile de finanțele grupului  de inițiativă pentru colectarea  semnăturilor în susținerea candidatului Valeriu Ghilețchi la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, înregistrat la Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 51, SUA, Canada. În acest fel este vorba despre Cristina Emanuela Filimon.

Prin urmare, a fost confirmată persoana responsabilă de finanţele grupurilor de inițiativă constituite de Partidul Politic Partidul Nostru  în vederea colectării semnăturilor în susținerea candidaților la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Aceasta fiind Elena Frunză.

Mihaela Conovali

Share