Decis! Ședința Parlamentului va avea loc miercuri

Ședința Parlamentului va avea loc în ziua de miercuri, 21 ianuarie a.c. Ora ședinței va fi stabilită ulterior. Despre aceasta au anunțat democrații și liberal-democrații, după o nouă rundă de negocieri cu liberalii.

Reprezentanții PL au declarat că au făcut un compromis și au propus crearea unei comisii privind decizia de alegere a președintelui, numirea unui procuror de peste hotare și patru ministere la conducere.

Președintele PDM, Marian Lupu, a declarat că negocierile nu au fost cu mare rezultat. „Discuțiile vor continua și mâine. Ședința Parlamentului va fi stabilită pentru miercuri după-amiază. Avem o agendă consistentă internă și externă pe care trebuie să o îndeplinim”, a spus Lupu.

La rîndul său, liderul PLDM, Vlad Filat, a spus că au trecut șapte săptămîni de negocieri și timpul este limitat. „Nu mai avem timp. Mâine vom continua discuțiile. Deși nu e o situație fericită în cazul în care nu avem o majoritate stabilă, vom solicita deputaților să voteze conducerea Parlamentului și vom demara procedura de numire a Guvernului”, a afirmat el.

Doina Secrieru 

Share