De la războiul din Ucraina la Fundația Open Dialog e doar un pas! Declarațiile unei asociații de veterani

De la războiul din Ucraina la Fundația Open Dialog e doar un pas! Declarațiile unei asociații de veterani

Subiectul stării de război din Ucraina și legătura dintre Fundația Open Dialog și liderii opoziției au fost subiectele discutate, astăzi, de Asociația veteranilor „Credință Patriei” din Republica Moldova, informează Oficial.

„Pe parcursul anilor, am făcut mai multe declarații referitor la situația din Republica Moldova și la războiul hibrid care este derulat în țara noastră, dar și despre metodele de luptă a serviciilor secrete ruse. Luând în considerare cele petrecute în Ucraina, practic, războiul a ajuns și în Republica Moldova. Deja, noi suntem în stare de război, fiindcă unele regiuni care se află la frontieră cu Republica Moldova sunt în război”, a precizat reprezentantul asociației „Credință Patriei”.

Prin urmare, el a venit cu un apel către autoritățile din Republica Moldova. „Ne exprimăm susținerea totală pentru eforturile Kievului de a-și controla pe deplin teritoriul, inclusiv prin punerea legii marțiale în 10 regiuni din Ucraina, limitrofe hotarului Rusiei și regiunii separatiste transnistrene din Moldova. Venim cu un apel și către autoritățile Republicii Moldova ca să acorde atenție maximă crizei provocate de atacul Rusiei. Atenționăm că diversiunile inițiate de Rusia pot afecta direct și țara noastră”, a declarat el.

În același timp, veteranul a vorbit despre Fundația Open Dialog, legătura ei cu liderii opoziției, dar și cu situația din Ucraina. „Kremlinul folosește, prin scopurile sale, instrumente pseudo-europene, precum ar fi ONG-uri sau formațiuni politice, printre care cei care au atacat Ucraina și Republica Moldova: Fundația Open Dialog și Președintele acesteia, Ludmila Kozlovska. Este demonstrat deja că, Open Dialog a primit milioane de dolari de la agentul FSB-ului, Veaceslav Platon. Regretăm că, Maia Sandu și Andrei Năstase, politicieni care se pretind pro-europeni, s-au lăsat atrași în această capcană a serviciilor secrete ruse”, a conchis el.

Amintim că, Fundația „Open Dialog” este acuzată de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova. Potrivit unei Comisii, mai multe ONG-uri din străinătate au desfășurat activități ce ar putea fi neconforme cu legislația din Republica Moldova.

Mihaela Conovali

Share