De ce PDM nu a venit cu un mesaj de susținere pentru PSD – la alegerile europarlamentare? Gămurari: „Probabil asta stă la mijloc”

De ce PDM nu a venit cu un mesaj de susținere pentru PSD – la alegerile europarlamentare? Gămurari: „Probabil asta stă la mijloc”

Purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gămurari, în cadrul unui interviu pentru Deschide.md, s-a referit la motivul pentru care Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu a susținut Partidul Social Democrat din România (PSD) la alegerile europarlamentare, informează OFICIAL.

„Eu cred că s-a lăsat la discreția fiecăruia care deține cetățenia română să își expună votul în contextul acestui scrutin europarlamentar. Am văzut că alte partide au venit cu îndemnuri pentru concetățenii români care susțin anumite formațiuni din România. Noi nu am avut așa mesaj și nu este vorba despre o înrăutățire a relațiilor. Noi suntem concentrați pe politica internă a R.Moldova. Noi am fost tot timpul deschiși cu orice partid sau politician, inclusiv cu cei din UE pentru că este în interesul R.Moldova de a conlucra cu toți. Probabil asta stă la mijloc, doar că eu încerc să presupun pentru că repet – nu au existat discuții”, a comunicat Gămurari.

„Eu nu cred că este vorba despre înrăutățirea relațiilor sau îmbunătățirea relațiilor. Nici măcar nu cred că există o listă a simpatizanților sau a membrilor PD care au cetățenia română. Eu de exemplu chiar nu cunosc care din colegii mei mai au cetățenia română. Eu am mers la liceul meu în care am învățat fiindcă acolo a fost secție de votare, dar chiar nu au existat careva indicații. Prima dată aud întrebarea dată și chiar nu au existat discuții la această temă”, a mai adăugat el.

De menționat că, în 2014, PDM și PSD semnau un protocol de colaborare şi parteneriat. „Cele două partide vor dinamiza proiectele comune şi se vor susţine reciproc — atât în alegeri, dar mai ales pentru a dezvolta proiecte economice şi sociale de care să beneficieze cetăţenii ambelor ţări”, se arăta într-un comunicat.

Doina Secrieru

Share