De ce opoziția nu va mai organiza proteste până în august? Răspunsul unui reprezentant!

De ce opoziția nu va mai organiza proteste până în august? Răspunsul unui reprezentant!

„Nu am avut niciodată, de cînd am profil de Facebook, atîtea mesaje, cîte am primit azi. Subiectul general al tuturor: ,,De ce opoziția face o pauză pînă în luna august?” Încerc să explic, chiar dacă nu sunt eu cel care ar trebui să dea explicații”. Desprea aceasta comunică vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Alexandru Bujorean, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare.

„Opoziția nu intră în vacanță, dar nici nu putem merge în descreștere și organiza proteste atunci cînd cetățenii nu pot participa la ele. Ne place sau nu, dar este o perioadă de vară și acest aspect, trebuie să recunoaștem, este un avantaj al guvernării. Atît! am răspuns în calitate de membru al opoziției”, a menționat acesta.

Prin urmare, el s-a referit și la alte proteste, care ar putea fi desfășurate de oameni.

„Acum, voi răspunde ca și cetățean. Orice pauză în mișcarea de rezistență, este fatală. Poporul nu are nevoie de chemare în piață ca să protesteze. Fiecare din noi, trebuie să înceapă propriul protest. La locul de muncă, în ambuteiaj, atunci cînd achită taxe nejustificate, cînd își duce copilul la grădiniță sau cînd își achită creditul; Atunci cînd ,,liderul” îi mai ia la prelucrare 1 ha și îi dă la roadă 150 kg de grîu; Atunci cînd vine factura pentru energia electrică și pentru gazele naturale; Atunci cînd ajunge să plătească cîte 26 lei pentru metrul cub de apă cu care își udă roșiile; Atunci cînd la vamă nu i se permite să trimită 1 kg de brînză mamei, dar vede și știe cum trec microbusuri întregi de țigări; Atunci cînd participă la licitații în care cîștigă ,,băieții șmecheri”, prieteni cu puterea”, a declarat el.

În același timp, el a comunicat și alte situații, în acest sens. „Cînd încearcă să lanseze o afacere dar are 7 controale în prima săptămîină; Cînd cere să fie plătit legal, dar șefii îi promit cu 500 lei mai mult, dar în plic; Atunci cînd încearcă să cînte pe o scenă, dar i se cere să laude un partid; Cînd plătește pentru că soția naște, și plătește mai mult dacă trebuie loc pentru îngropat; Atunci cînd e sancționat pentru o scîndură șlefuită, iar șeful are liber la defrișat păduri; Atunci cînd muncește cu ziua dar nu îi ajunge să cumpere caiete fiului său fiicei; Cînd leacurile costă mai mult decît o pensie… Continuați Dvs această listă, ca să vadă guvernarea noastră, cît este al naibii de greu să supravețuiești în Republica Moldova. AM AUZIT SĂ SE VORBEASCĂ DESPRE CEL PUȚIN UNA DIN ACESTE PROBLEME? Nu vă modelați idoli și nu așteptați chemări, dragi moldoveni. PROTESTUL E ACOLO UNDE SUNTEȚI VOI!”, a conchis el.

Mihaela Rotari 

Share