De ce Moldova nu mai are energie electrică de la Cuciurgan? Premierul: În timpul negocierilor…

De ce Moldova nu mai are energie electrică de la Cuciurgan? Premierul: În timpul negocierilor…

Premierul Natalia Gavrilița spune că autoritățile de la Chișinău continuă să negocieze cu malul stâng privind furnizarea energiei electrice de la Cuciurgan, informează OFICIAL.

În cadrul emisiunii „Ediție specială” de la Radio Moldova, Natalia Gavrilița a spus că în timpul negocierilor nu s-a agret pachetul de propuneri pentru colaborare.

„De la 1 noimebrie nu mai avem contract cu Cuciurgan pentru furnizarea energiei electrice pentru malul drept. În ultimele luni negociem cu centrala de la Cuciurgan și căutăm anumite soluții ca să menținem prețul jos. Pachetul de propuneri nu a fost agreat. Noi am dorit un preț mai bun. Pentru un anumite preț, trebuiau luate anumite decizii, facilități, înțelegeri. Este vorba despre funcționarea Centralei de la Cuciurgan și autorizațiile pentru funcționare și cantitatea furnizată, la ce prețuri. Avem aici și componenta de securitate. Vrem să discutăm pentru a nu escalada lucrurile să nu acuztiăm unele discuții. Obiectivul nostru este menținerea păcii și stabilității”, a spus Natalia Gavrilița.

Share