Daniel Ioniță – decorat de Ministerul Apărării cu medalia „Pentru Cooperare”

Daniel Ioniță – decorat de Ministerul Apărării cu medalia „Pentru Cooperare”

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi l-a primit în vizită pe Ambasadorul României la Chișinău, E.S. Daniel Ioniţă, cu ocazia încheierii mandatului în Republica Moldova. La întrevedere au fost prezenți atașatul român al apărării, colonel Cristi Ladaniuc și adjunctul său, căpitan Alexandru Panţuru, transmite OFICIAL.

În semn de recunoștință și apreciere pentru contribuția la dezvoltarea cooperării dintre Ambasada României și Ministerul Apărării, diplomatul român a fost decorat cu Medalia „Pentru Cooperare” a Armatei Naţionale.

Pe această cale, Anatolie Nosatîi i-a mulţumit oficialului român pentru receptivitatea și asistența oferită instituţiei de apărare pe pacursul activității sale în Republica Moldova, accentuând că România este și rămâne un vecin și un partener strategic valoros pentru țara noastră.

Ministrul a specificat că sprijinul venit din partea colegilor români s-a resimțit intens pe parcursul anilor, în special  în consolidarea eforturilor de asigurare a păcii și stabilității în regiune, precum și în dezvoltarea sectorului de apărare.

În acest sens, ministrul Apărării s-a referit la eforturile de promovare a dialogului strategic în cadrul Comisiei mixte moldo-române, ajutorul acordat pentru combaterea pandemiei Covid-19, la implementarea proiectelor desfășurate în contextul integrării europene a Republicii Moldova și în cadrul Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI).

Totodată, ministrul Nosatîi a mulțumit Guvernului român pentru asistența oferită în domeniul învățământului militar și pregătirea militarilor moldoveni în cadrul diferitor exerciții naționale și internaționale.

La rândul său, Daniel Ioniţă a menţionat că a fost onorat să deţină funcţia de ambasador al României la Chișinău, specificând că statul român va asista în continuare Ministerul Apărării al Republicii Moldova în derularea proiectelor şi programelor direcţionate spre transformarea Armatei Naţionale într-o instituție modernă, în conformitate cu standardele internaționale.

Cristina Pendea

Share