Dacian Cioloș își asumă angajamentele din cadrul ședinței comune ale Guvernelor RM și României

Dacian Cioloș își asumă angajamentele din cadrul ședinței comune ale Guvernelor RM și României

Premierul în exercițiu Gheorghe Brega a avut aseară, 2 decembrie, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul României, Dacian Cioloş.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei în cele două state, dar şi în plan internaţional. Adresând încă o dată urări de bine cu prilejul Zilei Naţionale a României, dar și cu învestirea în funcție, şeful Guvernului în exerciţiu de la Chişinău a exprimat recunoştinţa ţării noastre pentru asistenţa acordată de statul român în dezvoltarea Republicii Moldova.

La rândul său, Dacian Cioloş a reconfirmat susţinerea României în eforturile Republicii Moldova de modernizare, în realizarea agendei de reforme, dar mai ales în promovarea parcursului european al Republicii Moldova. Cei doi oficiali s-au referit, între altele, și la valorificarea de către Republica Moldova a ajutorului financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, dar și la împrumutul de 150 de milioane de euro. Dacian Cioloș a menţionat că își asumă toate angajamentele făcute în cadrul ședinței comune ale celor două Guverne și a afirmat că, în termeni optimi, după învestirea la Chișinău a unui guvern democratic și pro-reforme, banii urmează a fi alocați.

Premierul român şi-a exprimat speranţa că actuala criză politică din Republica Moldova nu va dura mult şi, într-un timp cât mai scurt, va fi instituit un guvern funcțional care va continua cu fermitate calea reformelor democratice şi va asigura o perspectivă europeană clară a Republicii Moldova.

Doina Secrieru

Share