Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlament ar accede trei partide

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlament ar accede trei partide

Dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar avea aloc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice: Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Democrat. Potrivit unui sondaj realizat la comanda Institutului Republican Internațional, PSRM ar obține 29% din voturile cetățenilor, PAS – 21%, iar PDM – 10%.

Restul formațiunilor nu ar trece pragul electoral. Perioada de colectare a datelor a fost 16 noiembrie-9 decembrie 2019, transmite IPN.

Cercetarea arată că politicienii care se bucură de cea mai multă încredere sunt președintele Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu, care au fost menționați de câte 24% din respondenții din toată țara.

La nivel de municipiu Chișinău, lidera PAS îl depășește pe șeful statului, fiind menționată de 32% din intervievați, în comparație cu 19% – Igor Dodon. Președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, se clasează pe locul trei – 13% la nivel național și 16% – la nivel de municipiul. Următorii în top sunt președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, liderul PDM, Pavel Filip, liderul Partidului Politic Șor, Ilan Șor etc.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1204 de respondenți cu drept de vot, iar marja de eroare este de ± 2,8%.

Doina Secrieru

Share