Curtea Constituțională respinge solicitarea unui partid de renumărare a voturilor

Curtea Constituțională respinge solicitarea unui partid de renumărare a voturilor

Curtea Constituțională (CC) anunță că respinge solicitarea Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” de renumărare a voturilor exprimate în alegerile anticipate, informează OFICIAL.

Astfel, astăzi, prin Decizia nr. 116, CC a respins solicitarea Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”, care pe 16 iulie curent, a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care a solicitat: (1) constatarea fraudării rezultatelor alegerilor din 11 iulie 2021; (2) renumărarea buletinelor de vot din ziua alegerilor și (3) anularea rezultatelor alegerilor.

Partidul și-a motivat solicitarea de renumărare a voturilor prin faptul că, în noaptea de numărare a voturilor, din rezultatele preliminare electronice publicate de Comisia Electorală Centrală, rezulta că Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” ar fi obținut 200 de voturi. Totuși, în ziua următoare, Comisia Electorală Centrală a anunțat că Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” a obținut 197 de voturi.

Analizând afirmațiile concurentului electoral și documentele electorale prezentate de către Comisia Electorală Centrală, Curtea respinge solicitarea privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” nu a prezentat probe care să demonstreze că au fost afectate rezultatele votării și distribuirea mandatelor.

Mihaela Conovali

Share