Cum își propun cei doi candidați la șefia Capitalei să îmbunătățească starea blocurilor locative vechi

Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban și Alexandru Slusari, reprezentantul candidatului Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, au spus cum vor îmbunătăți starea blocurilor locative vechi din Capitală.

Propunerile au fost expuse în cadrul dezbaterii organizate de Radio Moldova.

„Nu este posibil într-un an să recuperezi tot ce s-a distrus în 20 de ani. Pentru Andrei Năstase este o prioritatea îmbunătățirea stării acestor blocuri. Este necesar un audit la toate întreprinderile, inclusiv ÎMGFL, să analizăm calitatea serviciilor de la întreprinderile municipale. Având o abordare sistemică de a elimina schemele de corupție și să aplicăm mai multe proiecte de eficientă energetică, vom putea realiza mai multe lucruri pentru blocurile vechi de locuit”, a spus Alexandru Slusari.

„Trebuie să avem alocate multe resurse financiare pentru reparațiile capitalei și, inclusiv a blocurilor vechi de locuit. Acest lucru o să ne coste foarte scump. În viitor trebuie să avem o viziune clară asupra Planului Urbanistic General, să intervenim în anumite locații. Cred că acest lucru este posibil. Avem aprobat în Primărie proiectul cu privire la termoizolarea clădirilor. În acest an cu siguranță vor fi amenajate curțile la 540 de adrese”, a spus Ion Ceban.

Dezbaterea este organizată în parteneriat cu Asociația Promo – LEX.

Mihaela Rotari 

Share