CUB a depus cererea de aderare la ALDE

CUB a depus cererea de aderare la ALDE

Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a transmis, astăzi, aplicația pentru a deveni parte din familia liberală europeană ALDE, informează OFICIAL.

„ALDE-Renew reprezintă al 3 grup politic ca pondere, influență și reprezentare în structurile UE, al cărei susținere pentru dezvoltare economică, extindere europeană și promovare a drepturilor și libertăților omului este esențială”, a declarat Igor Munteanu, președintele CUB.

În acest moment, CUB întrunește peste 1700 de membri de partid, 17 organizații teritoriale, zeci de organizații locale și primari afiliați, Organizația Națională a Femeilor – CUB, Organizația Națională a Tinerilor CUB și o Platformă de susținere a proiectelor de infrastructură pentru dezvoltarea puterilor locale. După transmiterea formală a aplicației CUB, ALDE va lua o decizie de susținere pe durata următoarelor 2 luni.

„Planific să întreprind o vizită la sediul ALDE/Renew la Bruxelles în luna februarie pentru discuții asupra acestui subiect și altele.

Sunt încrezător că șansele CUB de a construi unitate și bunăstare vor spori înzecit”, a mai spus președintele partidului.

Share