Cu ocazia Zilei internaționale a tineretului, Parlamentul lansează un concurs

Cu ocazia Zilei internaționale a tineretului, Parlamentul lansează un concurs

Cu ocazia Zilei internaționale a tineretului, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media anunță lansarea unui concurs de eseuri pentru tineri, cu tema “Sunt tânăr, activ și îmi pasă. Vreau să fac ceva pentru țara mea mamă!”.

Concursul are scopul de a motiva tinerii din Republica Moldova să se implice în procesele de dezvoltare a țării, prin lansarea de idei și proiecte care pot fi implementate în acest scop.

La concursul de creație pot participa tinerii din toată țara, cu vârsta de până la 30 de ani. Lucrările vor fi evaluate de către o comisie formată din specialiști de profil, care vor aprecia ideile originale, creativitatea, spiritul analitic și argumentarea tezelor.

Eseul va cuprinde cel mult două pagini A4, scrise în limba română (cu diacritice), utilizând fontul ”Times New Roman”, cu mărimea 12 și cu spațiere – 1,5. Eseul trebuie să aibă o pagină de titlu, care să conțină numele și prenumele, numărul de telefon și adresa de e-mail ale autorului.

Materialele vor fi expediate la adresa: cemconcurs@gmail.com. Termenul-limită este 21 august 2020. Rezultatele vor fi anunțate pe 26 august, iar premierea învingătorilor va avea loc pe 27 august 2020, de Ziua Independenței.

Laureații primelor trei locuri vor primi premii și diplome, care le vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii, desfășurate la Parlament.

Eseurile tuturor participanților vor fi plasate pe pagina oficială de Facebook a Parlamentului Republicii Moldova.

Consursul este organizat de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și este lansat cu ocazia Zilei internaționale a tineretului, sărbătorită anual pe data de 12 august.

Desemnată de Adunarea Generală a ONU, în 1999, Ziua internaţională a tineretului are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor tinerilor, precum și identificarea și valorificarea potențialului lor pentru progres și dezvoltare.

Mihaela Rotari

Share