Cu cine se va alia Blocul electoral „RENATO USATÎI” în noul Parlament?!

Cu cine se va alia Blocul electoral „RENATO USATÎI” în noul Parlament?!

„Poziția blocului lui Renato Usatîi în privința coalițiilor din noul parlament este simplă și clară și a fost anunțată în public nu o dată”, spun cei din cadrul Blocului, informează OFICIAL. 

„Înainte de anunțarea rezultatelor alegerilor, Blocul lui Renato Usatîi nu-și va ghici în cafea, nu va împărți pielea ursului, nu va face declarații cu privire la viitoarele coaliții, nu va distribui funcții în conducerea Parlamentului și a Guvernului. Despre orice fel de alianțe în Parlament, despre majoritate și minoritate, despre putere și opoziției, se va putea discuta la obiect doar din data de 12 iulie”, mai adaugă cei din cadrul blocului.

„Așa sau altfel, Blocul electoral ”RENATO USATÎI” se va afla mereu în coaliție cu poporul Moldovei. În noul Parlament, deputații blocului vor promova legile despre care le-au vorbit cetățenilor și vor susține proiectele aflate în interesul oamenilor, indiferent de cine este autorul lor. Blocul, categoric, nu va face coaliție cu hoții și corupții; nu va vota niciodată un prim-ministru ”kuliokar” și nu va susține un guvern din care să facă parte protejații oligarhilor. Blocul lui Renato Usatîi va intra în Parlament să muncească. Parlamentul vechi, putred, corupt și nelegitim, format pe baza viciosului ”sistem mixt” al lui Plahotniuc-Dodon, trebuia să plece și a plecat. Următorul Parlament trebuie să dea dovadă de responsabilitate și competență, de deschidere și incoruptibilitate. Oamenii au obosit de nesfârșitele crize politice, alegeri și scandaluri legate de corupție. Ei vor să se pună capăt dezordinii, iar deputații să muncească, în sfârșit, pentru soluționarea unor probleme concrete”, se arată în declarația blocului.

În noul Parlament, blocul lui Renato Usatîi mai soune că va propune spre realizare toate proiectele despre care le-a comunicat cetățenilor, în timpul campaniei electorale, inclusiv cele privind combaterea corupției și înăsprirea pedepsei pentru hoți și cei care iau mită. „Blocul electoral ”RENATO USATÎI” va intra în Parlament nu pentru a împărți puterea, ci pentru a servi intereselor poporului”, au conchis cei din cadrul blocului.

Cristina Pendea

Share