Cu cine a mai discutat Premierul Filip în SUA

Cu cine a mai discutat Premierul Filip în SUA

În cadrul vizitei sale în SUA, Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu conducerea Comisiei SUA pentru Securitate şi Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), senatorul Roger Wicker și congresmanul Chris Smith, dar și cu congresmenii Pete Olson și David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA, transmite Oficial.

În cadrul dialogului cu senatorul Roger Wicker, Prim-ministrul a exprimat recunoștință pentru susținerea oferită Republicii Moldova în ceea ce privește integritatea teritorială a țării. În context, a fost remarcată importanţa rezoluţiei prin care Congresul SUA susține Republica Moldova, Ucraina și Georgia în efortul de integritate teritorială și suveranitate politică.

Premierul Pavel Filip a discutat cu congresmenii Pete Olson și David Price despre progresele țării noastre pe calea reformelor și determinarea autorităților pentru fortificarea dialogului cu partenerii occidentali.

Șeful Executivului a salutat introducerea pe agenda Congresului SUA a proiectului Rezoluţiei privind impulsionarea relaţiilor bilaterale SUA – Republica Moldova, promovată de cei 2 congresmeni.

Totodată, pe 20 iunie curent, pe agenda Camerei Reprezentanţilor a fost depusă și rezoluția prin care Congresul SUA susține Republica Moldova, Ucraina și Georgia, în efortul lor de a-și menține integritatea teritorială și suveranitatea politică.

Amintim că, Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în SUA în perioada 24 – 26 iunie.

Mihaela Rotari

Share