Cu cine a mai discutat Natalia Gavrilița la Bruxelles

Cu cine a mai discutat Natalia Gavrilița la Bruxelles

În cadrul vizitei sale la Bruxelles, Prim-ministrul R. Moldova, Natalia Gavrilița, a avut mai multe întrevederi.

Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu membrii delegației Parlamentului European la Comitetul de asociere parlamentar EU-Moldova unde a avut loc un schimb de opinii asupra viitoarei relații UE-Moldova și domeniilor unde putem intensifica cooperarea.

De asemenea, Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Adina Vălean, Comisar European pentru transporturi. Principalele subiecte de discuție au fost importanța transportului ca element de conexiune UE-RM, dar și ca potențial de dezvoltare economică pentru oamenii de afaceri din țara noastră.

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit și cu Kadri Simson, Comisarul european pentru energie. Oficialii au vorbit despre ultimele evoluții din acest domeniu, rolul pe care-l are UE în dezvoltarea sectorului energetic din țară, dar și despre posibilitățile de finalizare a proiectelor începute cu țările vecine și care pot fi o alternativă în aprovizionarea cu gaz și electricitate a Republicii Moldova.

Totodată, Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Diaspora, unde s-a discutat despre prioritățile imediate ale Guvernului, dar și despre acțiunile pentru îmbunătățirea serviciilor publice pentru moldovenii stabiliți peste hotare și încurajarea revenirii lor acasă.

 

Cristina Parfeni

Share