Cu ce funcții s-au ales Olesea Stamate și Natalia Gavriliță în cadrul PAS

Cu ce funcții s-au ales Olesea Stamate și Natalia Gavriliță în cadrul PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat ședința Consiliului Național Politic în regim online. Membrii CNP și-au exprimat votul pentru a numi interimatul a șapte noi vicepreședinți și un nou secretar general, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în funcția de prim-vicepreședinte a fost votat Igor Grosu, iar în funcția de secretar general – Andrei Spînu. Au fost numiți patru vicepreședinți pe construcție de partid: Veronica Roșca, Doina Gherman, Lilian Carp  și Vladimir Bolea și opt vicepreședinți pe domenii de politici: Sergiu Litvinenco – Administrație Publică și Proces Legislativ, Natalia Gavrilița – Finanțe, Mihai Popșoi – Externe, Olesea Stamate – Justiție și Anticorupție, Radu Marian – Business și Economie, Liliana Nicolaescu-Onofrei – Educație, Dan Perciun – Social, Iuliana Cantaragiu – Mediu.

În același timp, au fost aprobați doi membri noi ai Biroului Permanent Național, organul executiv al partidului: Rosian Vasiloi – Șeful Poliției de Frontieră în Guvernul Sandu și Iurie Cristea – șeful cabinetului Ministrei Liliana Nicolaescu-Onofrei în Guvernul Sandu.

„PAS a devenit  cel mai important partid pro-european din Republica Moldova datorită promovării în funcții de conducere a oamenilor competenți și onești, care acționează doar în beneficiul cetățenilor. PAS va rămâne în continuare epicentrul schimbărilor spre bine în Republica Moldova și îndemnăm toți oamenii de bună-credință să ni se alăture”, a declarat Maia Sandu, Președinta PAS.

Cristina Pendea

Share