CtEDO anunță câștig de cauză Partidului „Patria”, exclus din cursa electorală în 2014, din lista căruia făcea parte și Usatîi

CtEDO anunță câștig de cauză Partidului „Patria”, exclus din cursa electorală în 2014, din lista căruia făcea parte și Usatîi

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a dat câștig de cauză Partidului „Patria”, care a fost exclus din cursa electorală la alegerile parlamentare din 2014, informează OFICIAL.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care în 2014 a candidat de pe listele partidului menționat, a declarat: „Este o mare victorie pentru toată echipa partidului nostru. Astăzi a fost publicată decizia CtEDO, care am așteptat-o în ultimii 6 ani. În 2014, în mod abuziv a fost scos ilegal Partidul politic „Patria” din alegerile parlamentare”, a spus el.

În același timp, Renato Usatîi a ținut să mai adauge: „Este scris clar, că partidul a fost scos fără ca să-și poată apăra poziția. Era scrisă o notă că Usatîi ar fi procurat automobile și ar fi utilizat bani în campania electorală. În decizie este scris clar, că nici o dovadă în acest sens nu a fost prezentată de Poliție”.

De menționat că, Curtea a acordat partidului reclamant 7,500 Euro cu titlu de prejudiciu moral și 8,000 Euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

Prin urmare, Usatîi a vorbit despre următoarele acțiuni. „Noi vom pregăti o adresare către Procuratura Generală. Vom colecta, mai întâi, materialele împotriva organizației criminale din 2014 în frunte cu Plahotniuc”.

Mihaela Conovali

Share