CSE a Capitalei a decis să revină la iluminarea conform programului. Ceban: Eu am grija oamenilor

CSE a Capitalei a decis să revină la iluminarea conform programului. Ceban: Eu am grija oamenilor

CSE a mun. Chișinău s-a întrunit astăzi în ședință și a decis revenirea la graficul iluminatului public în municipiul Chișinău, conform programului Întreprinderii municipale „Lumteh”, informează OFICIAL.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, spune că s-a analizat situația din oraș și suburbii când o săptămână nu s-a conectat lumina pentru a economisi.

„Toți au ajuns la concluzia că acest lucru prezintă foarte mare pericol pentru siguranța oamenilor, plus economia de 15 mii de lei pentru o zi de economisire nu este justificată, când în Chișinău sunt circa 1 milion de oameni.

Orașul este viu și la orice oră deconectarea luminii pe străzi, în curți și parcuri prezintă pericol iminent”, spune Ceban.

CSE a mai decis:
„În cazul în care există necesitatea de a modifica orarul iluminatului public din municipiu, inclusiv aprobat prin prezenta decizie, Autoritatea Centrală (Guvern, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, IGSU) va înainta un demers semnat de reprezentantul autorității în scris sau în format electronic (insuficiență de volum de energie electrică) cu 3 ore înainte de orarul obișnuit sau cu 30 de minute înainte în caz de forță majoră, la fel, după aceeași procedură de mai sus.

Demersul în acest sens să fie oficial.

Aceste solicitări pot fi puse în aplicație imediat de către serviciile municipale specializate”, se spune în Dispoziția CSE.

Ion Ceban spune că decizia este asumată la nivel de capitală.

„Chiar dacă vom fi atacați de autoritățile centrale în instanța de judecata sau prin intermediul organelor de drept, siguranța cetățenilor este cea mai importantă. În context, nu comentez aberațiile și sperietorile pe care le îndrugă la acest subiect guvernanții. Eu am grija oamenilor și părerea lor și sănătatea lor este importantă”, spune Ceban.

Share