Credeți că este posibilă intrarea de două ori în aceeași apă? Răspunsul lui Andrei Năstase!

Credeți că este posibilă intrarea de două ori în aceeași apă? Răspunsul lui Andrei Năstase!

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unui interviu pentru noi.md a răspuns la întrebarea „Credeți că este posibilă intrarea de două ori în aceeași apă?”. 

„Depinde de apă. Unii intră după fiecare campanie electorală în aceeași apă – una stătută, cu iz de băltoacă. Dar, în ceea ce mă privește, eu, odată intrat în apa virtiginoasă a luptei pentru dreptate, nu am mai ieșit din ea, chiar dacă uneori mi-a fost greu să respir din cauza valurilor zbuciumate, iar alteori mi s-a părut că malul e mai aproape. Mai am putere să înot, mai ales că mă pot baza întotdeauna pe colegii mei care îmi sînt alături. Puternici și deciși. Curați în toate pornirile lor și, sînt sigur, iubiți de Dumnezeu”, a spus Năstase

În același timp, la întrebarea „Trei lucruri pe care le-ați schimba în politica din RM?”, Năstase a răspuns: „Aș schimba modul de a face politică, în primul rînd. Modul în care, de fapt, nu se face politică, ci în permanență se tranzacționează puterea în Republica Moldova. Politicul ca afacere trebuie să dispară și să fie înlocuit neîntîrziat de un set de principii clare, noi, nealterate de interese personale sau de clan. Oamenii politici din generația nouă trebuie să fie orientați exclusiv spre edificarea unui stat de drept, prosper pentru fiecare cetățean. Punct! În al doilea rînd, aș depolitiza, oferindu-le independență maximă, nu doar instițiile publice, ci și presa. Bineînțeles, inclusiv Consiliul Audiovizual. Mogulii presei identificați ca oameni politici cu funcții publice decizionale trebuie să fie dați uitării. Este extrem de important ca mass-media să poată reflecta evenimentele printr-o politică editorială independentă, bazată pe deontologie profesională, să nu depindă de capriciile stăpînilor implicați pînă peste cap în politică și să-și gestioneze independent resursele provenite dintr-o piață publicitară realmente liberă și generoasă. Altfel sîntem captivii manipulării programatice. În al treilea rînd, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere cu UE, aș implementa reforme reale și nu mimate, dînd o șansă reală de integrare în comunitatea statelor civilizate. Chiar dacă această dimensiune a fost compromisă de fel de fel de tîlhari și aventurieri din Republica Moldova, ea poate redeveni o poartă deschisă spre investiții și garanții a bunăstării oamenilor”, a declarat liderul.

Mihaela Rotari

Share