COVID-19: A fost lansată o platformă online. Dumbrăveanu: Este doar un prim început

COVID-19: A fost lansată o platformă online. Dumbrăveanu: Este doar un prim început

O platformă online de ghidaj tehnic între secțiile de terapie intensivă din cadrul instituțiilor medicale republicane, municipale și raionale a fost lansată astăzi, informează OFICIAL.

Scopul platformei constă în coordonarea cazurilor grave de infecție cu COVID-19.

Prezentă la eveniment, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a vorbit despre semnificația platformei.

„Astăzi lansăm o componentă a sistemului național ce ține de ghidajul tehnic. Este o prioritate în contextul care îl avem. Cu regret, pe parcursul anilor digitalizarea sistemului de sănătate nu a avansat, dar este o necesitate. Acum va fi posibil în regim online și în timp real să fie oferită o consultanță pentru diagnosticarea pacienților și ghidarea lucrătorilor medicali”, a spus Dumbrăveanu.

În același timp, ministra q precizat că platforma este doar un început. „Ghidajul va fi extins pe scară națională. Pe lângă aceste 20 de puncte, vor exista încă alte 80 de puncte. Este o primă implementare în Republica Moldova, care va fi în sprijinul sistemului medical”, a conchis Dumbrăveanu.

Mihaela Conovali

Share