Corneliu Groza: Partidul Politic Mișcarea Respect Moldova nu este doar un colaj din 5 cuvinte

Corneliu Groza: Partidul Politic Mișcarea Respect Moldova nu este doar un colaj din 5 cuvinte

Corneliu Groza, vicepreședintele Partidului Mișcarea Respect Moldova, afirmă că „sintagma «Partidul Politic Mișcarea Respect Moldova» nu este doar un colaj din 5 cuvinte”.

„Eu sunt încrezut că vom deveni o formațiune importantă care va ocupa un loc principal pe arena politică a Republicii Moldova, datorită unei echipe profesioniste, consolidate și care are curajul să-și asume responsabilități într-o perioadă destul de dificilă pentru oameni, pentru țară și pentru întreaga regiune.

Sincer, nu m-am gândit niciodată că mă voi lansa în politică, imbold pentru această decizie a mea a fost dezamăgirea și greutățile care se adâncesc pe zi ce trece. Viața cetățenilor din Republica Moldova devine din ce în ce mai anevoioasă din cauza că majoritatea guvernanților nu au în prim-plan interesele cetățenilor și a societății sau a țării, cu toate că declarativ o fac. Moldova are nevoie de forțe politice pragmatice, profesioniste, iscusite și pricepute, anume dorința de a întoarce oamenilor încredere în ziua de mâine și un viitor prosper și sigur al Republicii Moldova, m-au determinat să iau această decizie.

Partidul politic ”Mișcarea Respect Moldova” nu are scop să lupte cu actorii politici din țară, să rivalizeze sau să fie oponentul cuiva. Noi vrem să conlucrăm cu toate formațiunile politice în obiectivul nostru de a schimba ceva în țară, de a schimba lucrurile spre bine pentru oameni și pentru întreaga societate. Noi vrem ca cetățenii noștri să aibă condiții decente de trai acasă, dar nu declarativ, așa cum o fac ultimele guvernări”, a declarat el.

Politicianul a spus că, la baza activității partidului va sta doctrina conservatoare, care în niciun caz nu va antagoniza progresul.

„Vom promova statul de drept, veritabil, bazat pe supremația legii și nu pe arbitrariu. Legislația Republicii Moldova este o legislație perfectă, ajustată la standardele europene și apreciată de parteneri, problema este în implementarea ei actuală. Aici trebuie de schimbat abordarea și să nu admitem improvizări partinice în funcție de diferite conjuncturi. Nu voi fi profet dacă aș spune că unul și același subiect care este cuprins în legislația Republicii Moldova în ultimii 4 ani de către trei guverne a fost tratată în diferite feluri. Pentru aceasta trebuie să atragem specialiști în domeniul de referință și trebuie să asigurăm activitatea acestora cu tehnologii, noi suntem pentru progres, cu toate că doctrina va fi conservatistă. Potențialul uman existent trebuie perfecționat și nicidecum înlăturat de la activități, fapt ce duce la un vacuum profesionist în toate domeniile, în toate instituțiile statului și în sectorul privat.

Indiscutabil, Republica Moldova trebuie să-și urmeze cursul spre integrarea europeană, locul nostru este în UE și asta nu poate fi de negat. Noi facem parte din marea familie europeană și sper că foarte curând vom fi parte a comunității europene cu acte în regulă. Totul depinde de noi, la fel, cum ne vom face temele pentru acasă. Mișcarea Respect Moldova pledează pentru soluționarea pe cale pașnică a problemei transnistrene cu respectarea necondiționată a integrității teritoriale Republicii Moldova. Locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, majoritatea din ei cu acte în regulă, beneficiind de toate facilitățile care sunt acordate de către acest statut sacru – cetățean al Republicii Moldova. Noi trebuie să depunem în continuare eforturi pentru a integra cetățenii din stânga Nistrului în sistemul național de drept, economic și social. Acțiunile noastre vor fi îndreptate spre apropierea celor două maluri ale Nistrului și nu îndepărtarea lor. Vom vorbi mai puțin, dar vom acționa mai prompt și vă asigur că vom face acest lucru hotărât.

Republica Moldova poate fi adusă pe făgașul normal al dezvoltării sale, iar pentru aceasta avem nevoie de susținere, consolidare, încredere și devotament”, a relatat Corneliu Groza.

Share