Corneliu Furculiță, despre consultările cu mai multe grupuri legislative

Corneliu Furculiță, despre consultările cu mai multe grupuri legislative

La inițiativa fracțiunii parlamentare a socialiștilor, pe parcursul acestei săptămâni am purtat discuții cu reprezentanții mai multor grupuri legislative. Despre aceasta comunică șeful socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, acest schimb de opinii a fost unul constructiv și a evidențiat dorința tuturor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Deocamdată sunt diferite viziuni asupra perioadei când trebuie să fie petrecute alegerile anticipate, dar și cum pot fi provocate acestea. Discuțiile vor continua, iar la final vom ieși într-o conferință de presă pentru a comunica la ce concluzii s-a ajuns. Repet, PSRM a pledat mereu pentru alegeri parlamentare anticipate, dar organizate în conformitate cu prevederile constituționale”, a declarat deputatul.

În ce privește inițiativa PAS, Furculiță a spus că ei au luat act de ea.

„Propuneri au venit din partea mai multor grupuri parlamentare, de care noi la fel am luat act. Decizia noastră finală urmează să fie aprobată la ședința Consiliului Republican al PSRM”, a precizat socialistul.

Totodată, Furculiță a spus că vor să atragă repeta atenție că „Maia Sandu nu mai este președintele PAS, ci președinte de țară și ar trebui să țină cont de interesele cetățenilor Republicii Moldova, nu de interesele partidului pe care l-a condus”. „Problemele cetățenilor trebuie să fie exclusive în atenția șefului statului, nu ratingul personal sau cel al PAS-ului. Noi cerem ca toate acțiunile să fie conform Legii Supreme”, a conchis președintele fracțiunii PSRM din Parlament.

Cristina Gurez

Share