Corneliu Furculiță: Ajutorul extern nu trebuie să fie politizat, ci direcționat pentru a face viața oamenilor mai bună

Corneliu Furculiță: Ajutorul extern nu trebuie să fie politizat, ci direcționat pentru a face viața oamenilor mai bună

„Guvernul Republicii Moldova este în legătură cu Uniunea Europeană în privința suportului financiar european promis țării noastre. Colegii noștri din Executiv susțin că nu se depășesc careva termeni, despre care, speculativ, vorbesc deputații din opoziție”. Declarația a fost făcută de Corneliu Furculiță, șeful fracțiunii PSRM în Parlament, informează OFICIAL.

Furculiță a mai declarat, în context: „ne dorim ca banii promiși de UE, ca suport în lupta cu pandemia de coronavirus, să ajungă în țara noastră”.

„Regretăm că opoziția speculează și manipulează pe acest subiect. Înțelegem că în acest fel vor să creeze o perdea de fum în care să ascundă blocarea, de către ei, a ajutorului în valoare de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse. Dacă prin acțiunile lor iresponsabile nu blocau banii din Rusia, 100 de milioane de euro, adică 2 miliarde de lei, erau deja în bugetul de stat al Republicii Moldova. Noi rămânem optimiști că țara noastră va primi suport, atât din Est, cât și din Vest. Iar ajutorul extern nu trebuie să fie politizat, ci direcționat pentru a face viața oamenilor mai bună”, a comunicat politicianul.

Cristina Gurez

Share