Copiii unei grădinițe din Chișinău – supuși unor forme de agresiune și șantaj. Codreanu: „Aceasta este lipsă totală de bun simț”

Copiii unei grădinițe din Chișinău – supuși unor forme de agresiune și șantaj. Codreanu: „Aceasta este lipsă totală de bun simț”

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, s-a întâlnit ieri cu un grup de părinți ai copiilor frecventează Grădinița nr. 177 din sectorul Ciocana, în vederea soluționării unui conflict apărut pe intern, între părinții copiilor.

În cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul privind situația educatorilor din grupa în care activează copiii și constatările din Raportul psiho-pedagogic 03.042019, care menționează că cei mici au fost supuși unor forme de agresiune psiho-emoționale și șantaj.

Părinții spun că nu sunt de acord cu acest raport și solicită o nouă expertiză, independentă. De cealaltă parte, subdiviziunea municipală de profil, împreună cu psihologii urmează să se pronunțe asupra cererii respective.

Ruslan Codreanu a precizat că specialiștii din cadrul Centrului municipal psiho-socio-pedagogic au evaluat copiii și au constat că există forme de agresiune psiho-emoțională asupra acestora. „Eu înțeleg părinții care sunt supuși unui șantaj. Dar să fim educatori și să șantajăm părinții cu închiderea grădiniței de parcă-ar fi propria moșie – aceasta este lipsă totală de bun simț. Cum pot unii părinți să susțină așa ceva într-o instituție de învățământ?”, a declarat Codreanu.

„Ruslan Codreanu insistă pe faptul adresării autorităților locale către Procuratură, în legătură cu neregulile atestate în cadrul instituției preșcolare, cu toate probele și plângerile parvenite în adresa municipalității, inclusiv probe de violență în raport cu cei mici”, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

În altă ordine de idei, șefa Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu a precizat că de ieri, instituția de educație timpurie nr. 177 are un nou director interimar, Larisa Furdui. Managerul are o experiență în domeniu de peste 20 de ani și vine din afara sectorului (de la grădinița nr. 150).

Noua administrație urmează să discute cu colectivul și cu părinții copiilor pentru a depăși situația apărută.

Mihaela Rotari

Share