Constantin Codreanu, pe ultima sută de metri de campanie electorală a prezentat un „decalog de final”

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de primar al municipiului Chișinău, Constantin Codreanu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a prezentat un „decalog de final”, informează Oficial.

„Dragi prieteni, în această seară, vă propun să respectăm crâmpeiul de înțelepciune lăsat de cei de dinaintea noastră – „Finis coronat opus”. Vă aștept să facem concluzii privind această campanie electorală care se încheie peste câteva ore și care a trecut mult mai repede decât mă așteptam. Voi începe cu a doua parte a răspunsului meu pentru Maia Sandu. A fost o experiență necesară și interesantă. Diferența între o campanie națională și una locală e semnificativă. Mă bucur că, acum, le a(ve)m la pachet pe ambele. Este prima victorie importantă. Aștept cu nerăbdare campania pentru parlamentare. Mă bucur că am cunoscut oameni pe care am reușit să îi conving că merită să se implice. O altă victorie importantă. Îmi pare rău că am cunoscut și oameni care vor să plece definitiv din Chișinău, conștienți de riscul major care există – accesul miniDodonului la primăria capitalei”, a menționat el.

În același timp, Codreanu a vorbit și despre fenomenul manipulării în societatea moldovenească. „Mă bucur că sunt înconjurat de oameni care cred în mine. Îmi pare rău că oameni de bună credință se lasă manipulați prin minciunile distribuite de indivizi fără scrupule. Mă bucur că am avut ocazia să le vorbesc oamenilor despre un alt fel de politică. Îmi pare rău că ați/am asistat la circul unor așa-ziși politicieni care au fost folosiți pe post de clovni fără să realizeze acest lucru. În același timp, tot fără să realizeze, au fost idioții utili care au creat contrastul necesar între ei și mine, între bădărănism și bun-simț. Mă bucur că unii și-au respectat din plin promisiunile ante-campanie și mi-au fost alături. Îmi pare rău că alții au rămas la fel de neserioși pe cât îi suspectam că sunt anterior. Ce bine era dacă le înregistram declarațiile fierbinți de susținere necondiționată. Din fericire, după ani și ani, am ajuns acolo unde circumspecția bate naivitatea”, a scris Codreanu.

Prin urmare, el a comunicat despre acțiunile contracandidaților lui. „Mă bucur că, deși le-am oferit ocazia perfectă contracandidaților să îmi murdărească imaginea în aceste câteva săptămâni, singurul lucru pe care l-au scos la iveală (deocamdată, cel puțin) a fost… o poezie. Îmi pare rău că unii nu au înțeles-acceptat explicația sinceră. Sunt un om de rând. Cu nimic special. Am și bune, și rele. Nu sunt sfânt. Am trecut și trec prin momente vesele și momente dramatice. Uneori, sunt irascibil și dau cu pumnul în masă, ridic tonul și îmi exprim nemulțumirea în moduri pe care le regret ulterior. Să arunce cu pietre cei care nu au făcut așa ceva niciodată!”, a declarat el.

Constantin Codreanu a menționat și despre disponibilitatea sa „de a face sacrificii pentru un ideal”. „Poate singura diferența intervine la disponibilitatea mea totală de a face sacrificii pentru un ideal în care cred și pentru care sunt dispus să fac orice, absolut orice ca să îl văd realizat. Funcțiile vin și pleacă, banii vin și pleacă, oamenii vin și pleacă. Ceea ce rămâne este dăruirea cu care înțelegem să îmbrățișăm o misiune în care credem și căreia să îi fim devotați necondiționat viața întreagă. Vă mulțumesc frumos tuturor pentru încurajări! Sunteți cei mai buni! Vă iubesc!”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share