Constantin Codreanu: Nimeni în Republica Moldova, nu va reuși niciodată să interzică unionismul

Constantin Codreanu: Nimeni în Republica Moldova, nu va reuși niciodată să interzică unionismul

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN ) la șefia Capitalei, deputatul Partidului Mișcării Populare (PMP) în Parlamentul României, Constantin Codreanu, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, a comunicat despre conlucrarea sa cu CMC, dar obiectivul pentru Primăria municipiului, informează Oficial.
„Obiectivul nostru pentru această campanie este să vorbim cu votanții lui Dodon, cu votanții lui Plahotniuc. Cu aceste două grupuri care să-i convingem că România nu este o sperietoare, unioniștii sunt oameni ca mine cu buletin din Republica Moldova, care vin aici să facă lucruri concrete pentru întreaga societate. Banii pe care i-am adus în raionul Ialoveni, Telenești sau Strășeni, nu i-am adus doar pentru noi, pentru unioniști, ci i-am adus pentru toți. Același lucru noi vrem să facem și pentru Chișinău, noi vrem să vorbim cu acești oameni, beneficiind de această campanie electorală. Ținând cont că acum o săptămână au fost publicate datele unui sondaj, care vorbesc de 35 la sută de unioniști, deci este un bazin foarte mare. Noi trebuie să-i aducem la vot, trebuie să capitalizăm acest procentaj”, a menționat el.
Prin urmare, Codreanu a vorbit despre conlucrarea sa cu CMC, în cazul în care câștigă alegerile locale în municipiu.
„Aici ca și în Parlamentul României voi fi în opoziție față de consiliul municipal. Proiectele pe care le voi propune vor fi prezentate publicului, vor fi foarte multe conferințe de presă, comunicate de presă și foarte clar expusă poziția fiecărei fracțiuni din CMC. Eu voi avea toată puterea de decizie în calitate de primar, nu voi fi reprezentantul unui partid, eu vreau să fiu primarul care unește – primarul chișinăuienilor”, a declarat acesta.
În același timp, Codeanu a făcut un apel cu privire la alegeri. „Apelul meu pentru 20 mai în primul rând este participarea la vot, mie îmi este teamă ca în urma discuțiilor pe care le avem, oamenii nu mai vor să iasă la vot”, a subliniat el.
Codreanu a mai comunicat despre curentul unionist din Republica Moldova.
„Nimeni în Republica Moldova nu va reuși niciodată să interzică unionismul, pentru că noi curentul unionist suntem legal înregistrați în RM, avem mai multe partide unioniste care sunt înregistrate în RM”, a declarat acesta.
Mihaela Rotari

Share