Constantin Codreanu: Dodon vrea să îl declare persona non-grata pe un om care chiar a făcut lucruri concrete pentru noi

Constantin Codreanu: Dodon vrea să îl declare persona non-grata pe un om care chiar a făcut lucruri concrete pentru noi

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, a comentat anunțul Președinției de a iniția procedura de declarare a ex-Președintelui României, Traian Băsescu, persoana non-grata în Republica Moldova, informează Oficial.

„Unu – Dodon anunță că vrea ca președintele Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova. Se pare că vizita noastră, de Ziua Națională a României, la Sadova, locul de naștere al socialistului, l-a scos din sărite.   Doi – Pudelul lui Putin rămâne un individ care nu a făcut absolut nimic pentru cetățenii Republicii Moldova, cu excepția unor gesturi politicianiste penibile. Ah, da, uitasem, din când în când, participă și la inaugurări de grădinițe pe banii donați de românii de pe celălalt mal al Prutului. De fapt, a făcut ceva, totuși. A furat la greu din bugetul statului pe vremea când era Ministru al Economiei și Comerțului. Lucru demonstrat cu prisosință deja de mass-media de la Chișinău”, a scris el.

Potrivit lui Codreanu, Președintele Dodon vrea să îl declare persona non-grata „pe un om care chiar a făcut lucruri concrete pentru noi”: „cetățenia română care le asigură acum posibilitatea de a munci sutelor de mii de basarabeni, bursele pentru tinerii din Republica Moldova care le oferă șansa unui parcurs profesional european, Cotul Morii, satul reconstruit din temelii, consulatele de la Cahul și Bălți, biroul consular de la Ungheni și chiar acele microbuze a căror donație este exploatată de alții vin ca urmare ale unei decizii luate pe vremea președintelui Băsescu privind ajutorul nerambursabil de 100.000.000 de euro acordat R. Moldova”.

Constantin Codreanu a afirmat că, mâine, la Bălți va avea loc o nouă întâlnire a cetățenilor cu Băsescu și se va vorbi despre ReUnire.

Mihaela Rotari

Share