Consiliul Politic Național al AUR a luat mai multe decizii

Consiliul Politic Național al AUR a luat mai multe decizii

La Chișinău a avut loc ședința lărgită a Consiliului Politic Național (CPN) al partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” din Republica Moldova, convocat în Conferință Națională.

În calitate de invitați la Conferință au participat Claudiu Târziu, senator AUR de București, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Andrei Hangan, senator AUR de Brăila, Andrei Busuioc, senator AUR de Vaslui, Robert Alecu, vicepreședinte al AUR România, Mihai Postovan, președintele Asociației Veteranilor de Război ai Armatei Române din Republica Moldova, veterani ai Războiului de pe Nistru, reprezentanți ai organizațiilor unioniste care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, dar și membri ai Consiliului Național al Unirii.

Pe ordinea de zi a Conferinței, la care au participat 126 de delegați din Chișinău și raioanele Republicii Moldova, au figurat chestiuni privind situația politică curentă din Republica Moldova, acceptarea noilor membri de partid, dar și adoptarea unor Rezoluții pe subiecte de actualitate politică.

Boris Volosatîi, deputat în Parlamentul României, președintele AUR Republica Moldova, a înmânat 82 de legitimații noilor membri de partid, menționând faptul că se impune o mobilizare generală a membrilor și simpatizanților AUR Republica Moldova, astfel încât din primele zile ale anului 2023 să se purceadă la închegarea organizațiilor teritoriale din raioane și diaspora, constituirea organizațiilor de tineret, de femei, de seniori, deoarece la finele anului viitor urmează să se desfășoare alegerile locale generale, iar AUR Republica Moldova trebuie să participe în calitate de concurent electoral pentru a transmite mesajul unionist în fiecare localitate a Basarabiei.

La finalul reuniunii, după discuții și dezbateri, participanții la eveniment au adoptat, cu unanimitate de voturi, următoarele Rezoluții:
1. Cu privire la ieșirea Republicii Moldova din CSI;
2. Cu privire la înființarea batalionului mixt de menținere a păcii cu sediul la Iași;
3. Cu privire la anularea interdicției de intrare în Republica Moldova a domnului George Simion;
4. Cu privire la susținerea demersurilor Mitropoliei Basarabiei de recuperare a patrimoniului ei confiscat de regimul sovietic de ocupație și deținut de Republica Moldova;
5. Cu privire la securitatea energetică a românilor dintre Nistru și Prut și inadmisibilitatea susținerii economice a regimului separatist de la Tiraspol prin livrarea gazelor naturale furnizate de România;
6. Cu privire la limba română de stat.

Share