Consiliul Național al Veteranilor de Război: Concomitent cu Ziua Memoriei, să marcăm și Ziua Recunoștinței Veteranilor de Război

Consiliul Național al Veteranilor de Război: Concomitent cu Ziua Memoriei, să marcăm și Ziua Recunoștinței Veteranilor de Război

Consiliul Național al Veteranilor de Război, constituit la Adunarea Generală a Veteranilor de Război în data de 8 februarie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, a lansat un apel către societatea civilă și cetățeni – ca-n data de 2 martie, concomitent cu Ziua Memoriei, să fie marcată și Ziua Recunoștinței Veteranilor de Război, informează OFICIAL.

Veteranii și-au exprimat convingerea și îngrijorarea că statul e capturat de interese private și banul public e gestionat defectuos, iar interesele și necesitățile veteranilor de război nu sunt apărate de autorități.

„Calificăm nesoluționarea revendicărilor veteranilor drept acte antiumane și degradante ale guvernărilor. Declarăm că inacțiunea Guvernului și Prim-ministrului privind demararea procesului de aprobare a proiectelor de legi ce țin de instituirea Zilei Recunoștinței a Veteranilor de Război, modificarea și completarea Legii cu privire la veteran, cu crearea departamentului veteranilor de război în cadrul Guvernului, având drept scop aplicarea eficientă a legislației și protecția socială a veteranilor și a familiilor lor, precum și refuzul demiterii ministrului Ciocoi ca inadmisibile. Și îndemnăm autoritățile centrale și locale, societatea civilă, cetățenii și veteranii, la 2 martie, concomitent cu Ziua Memoriei, să marcăm și ziua Recunoștinței Veteranilor de Război. Atât veteranii, cât și cetățenii de 28 de ani sunt în căutarea bunei guvernanțe și au aceleași probleme. Solicităm societății civile și cetățenilor să se solidarizeze pentru a constrânge autoritățile, inclusiv prin manifestații în stradă, pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, a valorilor democratice, asigurarea bunei guvernări”, au menționat veteranii într-o declarație comună.

Cristina Gurez

Share