Consiliul European reconfirmă sprijinul pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană

Consiliul European reconfirmă sprijinul pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) salută concluziile Consiliului European, care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru țara noastră în procesul de aderare la marea familie europeană, informează OFICIAL. 

„Suntem recunoscători pentru angajamentul UE de a consolida rezistența, securitatea, stabilitatea, economia și securitatea energetică a Republicii Moldova, în special în contextul încercărilor unor actori externi de a destabiliza țara noastră.

Republica Moldova este pe deplin angajată în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și apreciem sprijinul UE în acest sens” – se spune în declarația Ministerului.

Precizăm că, ieri, Consiliul European a aprobat unele concluzii cu privire la situația din regiune, dar și din Republica Moldova.

„Uniunea Europeană va continua să ofere Republicii Moldova tot sprijinul relevant, inclusiv pentru a consolida reziliența, securitatea, stabilitatea, economia și aprovizionarea cu energie ale acestei țări confruntate cu acțiuni destabilizatoare desfășurate de actori externi, precum și pentru a susține parcursul ei de aderare la Uniunea Europeană. Consiliul European invită Comisia să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa reuniune” – se spune în raport.

Share