Consiliul Bătrânilor din Găgăuzia, îngrijorați de creșterea prețurilor la gazele naturale și produsele alimentare: „Acestea înrăutățesc situația materială a populației generale și pot provoca un nou val de migrație”

Consiliul Bătrânilor din Găgăuzia, îngrijorați de creșterea prețurilor la gazele naturale și produsele alimentare: „Acestea înrăutățesc situația materială a populației generale și pot provoca un nou val de migrație”

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu membrii Prezidiului Consiliului Bătrânilor înțelepți din Autonomie. În cadrul întâlnirii a avut loc o discuție despre situația socio-economică actuală și sarcini prioritare pentru dezvoltarea regiunii, transmite OFICIAL.

Membrii Consiliului Bătrânilor au prezentat Bașcanului Găgăuziei despre rezultate principale ale activităților organizației în 2021 și planurile pentru 2022. Liderii Consiliului Bătrânilor și-au exprimat îngrijorarea față de creșterea multiplă a tarifelor la gaz natural și creșterea prețurilor la produsele alimentare. Acestea înrăutățesc situația materială a populației generale și pot provoca un nou val de migrație.
Guvernatorul Găgăuziei a menționat că autoritățile regionale acordă o atenție deosebită problemei emigrării tinerilor și creării unor noi locuri de muncă.
„Vom putea menține tânăra generație în Găgăuzia doar dacă îi ajutăm să obțină o meserie solicitată și plătită pe piața muncii. În acest sens, continuăm să investim în educație și ne concentrăm eforturile pe construcția Colegiului Industrial și deschiderea IT-Hub-ului. În același timp, se depune efort amplu pentru a atrage investitori care sunt gata să-și deschidă sau să-și transfere unitățile de producție în Găgăuzia. Și vedeți deja primele rezultate ale acestor lucrări”, a menționat Irina Vlah.

Guvernatorul Găgăuziei i-a informat pe Bătrâni și despre inițiativele anticrize înregistrate la Guvern de majorare a salariilor medicilor și cadrelor didactice, alocarea de fonduri suplimentare pentru alimentația copiilor și plata facturilor la gaze pentru instituțiile bugetare.

Irina Vlah si-a exprimat mulțumirea Consiliului Bătrânilor pentru funcția lor activă și a remarcat contribuția lor semnificativă în rezolvarea problemelor sociale în regiune.

Share