Consilierii PAS solicită convocarea de urgență a CMC

Consilierii PAS solicită convocarea de urgență a CMC

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), astăzi, în cadrul unei conferințe, a solicitat convocarea de urgență a ședinței CMC.

Consilierul Dumitru Ivanov susține că s-a interesat despre necesarul instituțiilor medicale din municipiul Chișinău: „Suma de bani necesară este în jur de 55-60 milioane de lei. Noi nu excludem că suma de bani care trebuie investită este mult mai mare”.

Prin urmare, un alt consilier PAS, Roman Cojuhari, a spus: „În condițiile în care fiecare leu contează, bugetul Chișinăului are mai multe priorități: havuzul din Parcul „La izvor”, terenuri de sport. Banii publici trebuie redirecționați spre investiții cu impact pentru public major”.

În acest fel, Președintele fracțiunii, Vasile Grădinaru, a declarat că astăzi nu pot fi subiecte mai importante decât lupta cu pandemia. „Oricât de mult ne plac terenurile de fotbal și havuzurile, prioritate este dotarea instituțiilor medicale cu cele necesare. Avem nevoie de rectificări la buget. Astfel, solicităm convocarea de urgență a ședinței CMC și aprobarea unei linii de buget pentru sistemul medical privind combaterea pandemiei”, a spus Grădinarul.

Mihaela Conovali

Share