Consilieri de nivel înalt din partea UE vor activa în RM

Consilieri de nivel înalt din partea UE vor activa în RM

În cadrul agendei de la Bruxelles, Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn.

Interlocutorii au făcut schimb de opinii privind evoluțiile de pe agenda Republica Moldova-Uniunea Europeană. În special, a fost subliniată necesitatea continuării proceselor de reforme în domeniile-cheie pentru societatea moldovenească.

Un subiect distinct al discuțiilor l-a constituit perspectiva asistenței tehnice oferite Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. În acest sens, partea europeană și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta în continuare Republica Moldova în vederea implementării Acordului de Asociere RM-UE, utilizând inclusiv programele și agențiile Uniunii Europene.

La fel, părțile au căzut de acord asupra activității în Republica Moldova a consilerilor de nivel înalt din partea UE. În acest sens, au fost identificate domeniile în care Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova.

Părțile s-au referit la situația internă din Republica Moldova, precum și la evoluțiile regionale.

 

Doina Secrieru

Share