Consilier: Transportul ecologic trebuie să se regăsească pe străzile municipiului

Consilier: Transportul ecologic trebuie să se regăsească pe străzile municipiului

Secretarul fracțiunii Partidului Liberal (PL) din cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC), Veronica Herța, într-o conferință de presă, s-a referit la proiectul de asamblare a autobuzelor din Belarus. Totodată, a venit cu propunerea de a fi susținut un alt proiect, informează OFICIAL.

„Domnul primar a făcut ieri o declarație, precum că toate materialele care țin de proiectul de asamblare a autobuzelor au fost prezentate în timp. Mai mult decât atât, dumnealui pe pagina sa oficială, a declarat încă în data de 27 februarie că toate materialele au fost transmise către consilierii municipali. De fapt, vreau să menționez că materialele acestea au fost primite în ziua de marți, la 3 martie. Dumnealui a menționat că a fost prezentat întreg pachetul de acte, acest pachet de acte reprezintă proiectul de decizie privind asamblarea autobuzelor, nota informativă din partea Parcului Urban de Autobuze și 2 anexe”, a comunicat Herța.

Prin urmare, Herța a comunicat despre importanța susținerii unui alt proiect: „Fracțiunea PL va insista ca să fie, în continuare, susținut proiectul de asamblare a troleibuzelor. În momentul în care avem un acord de asociere, în momentul în care ne-am asumat să contribuim fiecare din noi la dezvoltarea durabilă inclusiv a orașului Chișinău, rămânem la poziția că transportul ecologic este cel care trebuie să se regăsească pe străzile municipiului Chișinău”.

Mihaela Conovali  

Share