Consilier socialist: Trebuie să fie verificate toate casele din Chișinău care sunt conectate la energia electrică

Consilier socialist: Trebuie să fie verificate toate casele din Chișinău care sunt conectate la energia electrică

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) insistă ca ședința actuală a Consiliului să fie închisă și să fie deschisă o nouă ședință în care să fie incluse pe ordinea de zi doar subiecte sociale ce vizează siguranța cetățenilor, informează Oficial.

Socialistul Alexandr Odințov a declarat că, CMC ar trebui să aloce bani pentru procurarea apartamentelor, dar și compensații drept prejudiciu, celor care au avut de suferit în urma deflagrației care a avut loc în acest weekend.

„Anterior, am alocat 10 milioane lei pentru procurarea apartamentelor sociale, atunci am format și un Regulament. Considerăm că, aceste surse trebuie să meargă pentru procurarea apartamentelor pentru cei care au avut de suferit și au rămas fără casă. Cerem de la instituțiile responsabile să vină cu un raport care e situația la capitolul siguranței altor blocuri. Noi știm că avem multe blocuri care sunt conectate la energia electrică. Din păcate, cetățenii pentru a economisi folosesc buteliile de gaz. Trebuie să fie verificate toate casele care sunt conectate la energia electrică. Totodată, trebuie să fie verificate și 3-4 poduri care sunt în stare avariată”, a precizat Odințov.

Doina Secrieru

Share