Consilier socialist: „Nici un buget municipal nu va ajunge ca, în fiecare an, să astupe aceste gropi”

Consilier socialist: „Nici un buget municipal nu va ajunge ca, în fiecare an, să astupe aceste gropi”

Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cer autorităților responsabile de drumurile din capitală să se atârne mai serios de această problemă și să prevadă un plan de acțiuni de durată, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, socialistul Alexandr Odințov a declarat că, așa ca întotdeauna, din păcate, iarna vine pe „neașteptate” și după iarnă ne trezim cu gropi adânci pe drumuri.

„Sunt gropi în care poți să te omori. Unele dintre ele au câte 20 cm adâncime. Noi toți le vedem, circulăm prin același oraș, acele drumuri. Dacă pe vremea lui Chirtoacă tot timpul erau vinovate tancurile rusești, acum nici nu știu cum să comentez. Sunt vinovați, pentru că  nu este un sistem de abordare a problemei, pentru repararea și verificarea calității. Din păcate, în ultimii 10 ani, în toate administrațiile care au fost, un sistem de durată, pur și simplu, nu a fost. Nici un buget municipal nu va ajunge ca, în fiecare an, să astupe aceste gropi. Noi cerem de la conducerea transporturilor să ne ofere raportul, în care plombarea drumurilor a fost garantă. Nouă ni s-a spus că plombarea ține timp de un an. Noi de la o primăvară la alta vom plomba? Trebuie să fie introdusă tehnică nouă sau să îi îndepărtăm pe cei la care mâinile cresc din altă parte – că ei nu pot face aceste drumuri”, a precizat socialistul.

Potrivit lui, plombarea care se face în fiecare an nu e o soluție. „Trebuie de prevăzut pe un termen lung, 3-4 ani. Și plus, în primul rând, să țină și de pregătirea drumurilor pentru iarnă, curățarea drumurilor în regim normal, pentru ca să nu fie gheața care strică acest asfalt. Dacă nu sunt bani, propuneți către CMC, un plan de acțiuni, concret, pe o durată și noi, consilierii, vom căuta soluții pentru a găsi acești bani. Dar e necesar un plan concret pentru rezolvarea problemei, dacă nu puteți, duceți-vă la o parte. Noi putem și știm cum să conducem orașul”, a punctat Odințov.

Doina Secrieru

Share