Consilier PSRM: Un grup de lucru va elabora un Regulament de utilizare a mașinilor Primăriei mun. Chișinău

Consilier PSRM: Un grup de lucru va elabora un Regulament de utilizare a mașinilor Primăriei mun. Chișinău

Subiectul utilizării automobilelor de serviciu din cadrul Primăriei mun. Chișinău a fost discutat astăzi în cadrul dezbaterilor publice organizate de către consilierii socialiști.

Consilierul PSRM, Dinari Cojocaru, a spus, în debutul ședinței, că un Regulament de utilizare a mașinilor Primăriei a fost elaborat în 2015, dar nu a fost acceptat de Consiliul Municipal.

„Noi vrem să elaboram un alt Regulament cu propunerile din partea societății pentru a-l comasa cu cel din 2015 și să-l îmbunătățim. Ne-am sensibilizat pe marginea acestui subiect când am sesizat că transportul Primăriei este utilizat în scopuri personale, nu – profesionale”, a spus consilierul.

De asemenea, el a menționat că doar 3 automobile dintre cele 11, care se află în garajul Primăriei, sunt funcționale și dotate cu GPS. „Avem cheltuieli impresionante pe utilizarea acestor mijloace de transport. Am observat că unele direcții, care folosesc automobilul, consumă mai mult combustibil decât altă direcție. Am făcut demersuri și către Nistor Grozavu pentru a ne prezenta fiecare instituție care folosește automobilul ce cheltuieli a avut și, de asemenea, ce planifică să procure în viitor”, a continuat socialistul.

În context, Dinari Cojocaru a punctat că la sfârșitul dezbaterilor va fi organizat un grup de lucru pentru a elabora un nou Regulament în acest sens.

Funcționarii Primării au spus că automobilele Primăriei sunt utilizate doar în scopuri profesionale și au susținut inițiativa de creare a grupului de lucru.

Mihaela Rotari

Share