Consilier PSRM în Chișinău, despre sistemul electronic de achiziții publice de valoare mică

Consilier PSRM în Chișinău, despre sistemul electronic de achiziții publice de valoare mică

Fracțiunea consilierilor socialiști din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) organizează astăzi o masă rotundă cu privire la implementarea deciziei CMC privind obligarea entităților subordonate Primăriei de a efectua contractele de achiziții publice de valoare mică prin intermediul serviciului electronic – Mtender, transmite Oficial.

Potrivit consilierului municipal Victor Poleacov, scopul organizării mesei rotunde este de a identifica problemele cu care se confruntă utilizatorii serviciului și propunerea soluțiilor de îmbunătățire a acestuia.

„Chiar dacă acest sistem este unul benefic, înțelegem că, pentru noi, este ceva nou și este imposibil să nu fie întâmpinate și probleme sau dificultăți. Putem găsi soluții la problemele întâmpinate în cadrul discuțiilor”, a spus Victor Poleacov.

Potrivit responsabililor, noul serviciu electronic de achiziții publice poate aduce unele economii.

La discuții au fost invitați toți specialiștii în achiziții publice a subdiviziunilor subordonate Primăriei și Consiliului municipal Chișinău, reprezentanți ai societății civile, specialiști în domeniu dar și agenții economici interesați. Participanții la masa rotundă vor expune problemele și dificultățile și vor încerca să găsească soluții.

Cristina Parfeni

Share