Congresul PDM: Formațiunea va fi redenumită. Președinte a fost ales Ion Sula

Congresul PDM: Formațiunea va fi redenumită. Președinte a fost ales Ion Sula

Congresul al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova a votat redenumirea formațiunii. Astfel, după ce Agenția Servicii Publice va înregistra modificările votate astăzi, PDM va deveni oficial Partidul Social Democrat European (PSDE).

Totodată, cei 344 de delegați ai Congresului au votat alegerea fostului ministru al Agriculturii, Ion Sula, în funcția de președinte al partidului.

La fel, s-a decis ca fondatorul formațiunii, Dumitru Diacov, să nu mai dețină funcția de președinte de onoare. La fel, acesta s-a retras și din Consiliul Național Politic.

Fostul ministru al Sănătății și ministru al Muncii, Mircea Buga, a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

Totodată, fostul director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, precum și fostul pretor al sectorului Buiucani din Chișinău, Vadim Brînzaniuc, au fost aleși în funcția de vicepreședinți.

De menționat că PDM a fost creat în anul 1997 ca Mişcarea „Pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă” (MpMDP). În anul 2000, în cadrul Congresului formațiunii, s-a decis redenumirea mișcării în PDM.

deschide.md

Share