„Congresul Civic” va cere scoaterea AUR din cursa electorală

„Congresul Civic” va cere scoaterea AUR din cursa electorală

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic”, concurent în cursa pentru anticipatele din 11 iulie curent, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că va contesta hotărârea privind de înregistrarea „blocului ascuns” Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în cursa electorală, informează OFICIAL.

Mark Tkaciuk, fruntaș al partidului, a menționat că, AUR ar fi ajuns și ar fi fost înregistrat în cursa electorală grație mai multor acțiuni ale socialiștilor, cu scopul de a împărți alegătorii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Astfel, „Congresul Civic” s-a adresat tuturor concurenților electorali, inclusiv PAS, pentru condamnarea imediată a „înregistrării ilegale a unui grup care încalcă legislația moldovenească, folosește simbolurile altei țări și lansează apeluri publice întru lichidarea independenței moldovenești”.

Tkaciuk a mai spus că ei se adresează și comuniștilor, dar și socialiștilor – către toți cei cărora nu le indiferent viitorul Moldovei – o țară liberă, independentă, multinațională și neutră – să se unească împotriva celor care doresc lichidarea țării.

Cristina Gurez

Share