Congresul Civic s-a întâlnit cu Alexandr Stoianoglo. Tkaciuk: Partidul Congresului Civic are o poziție de principiu în privința alegerilor prezidențiale

Congresul Civic s-a întâlnit cu Alexandr Stoianoglo. Tkaciuk: Partidul Congresului Civic are o poziție de principiu în privința alegerilor prezidențiale

Conducerea Partidului Congresului Civic s-a întâlnit cu Alexandr Stoianoglo, pretendent la șefia statului, înaintat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova la 8 iulie curent, informează OFICIAL.

Discuția a vizat nu doar chestiuni de tactică a opoziției în alegeri, ci și, în primul rând, au fost discutate documente de program: principalele provocări cu care se confruntă Republica Moldova, propuneri pentru sistemul juridic, modernizarea economiei, politica socială a statul, precum și, desigur, posibile priorități de top pentru viitorul președinte.

Mark Tkaciuk a menționat că, „Alexandr Stoianoglo, candidatul poporului la Președinție, vine cu o agendă constructivă urgentă și mult așteptată și, ca nimeni altcineva, este capabil să unească în jurul său pe cetățenii Moldovei”.

„Partidul Congresului Civic are o poziție de principiu în privința alegerilor prezidențiale. Dar nu putem fi dogmatici, trebuie să răspundem provocărilor cu care se confruntă Moldova. La aceste alegeri a apărut un factor personal – Alexandr Dmitrievici Stoianoglo, care de la bun început a spus că nu sunt oameni în plus în Moldova, că vrea să oprească acest război civil rece”, a menționat politicianul.

La rândul său, Alexandr Stoianoglo a apreciat foarte mult capacitățile intelectuale și organizaționale ale Congresului Civic:

„Am citit cu atenție Programul formațiunii „Cinci modernizări”. Pot spune că m-a impresionat. Nu pot spune că sunt de acord cu totul. Dar acesta este un document de plecare de foarte bună calitate pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Sunt identificate principalele probleme și principalele riscuri cu care se confruntă societatea noastră. Ținând cont de analiza propunerilor, care, desigur, pot fi completate și ajustate, acest document prezintă interes la nivel național”, a subliniat el.

E de menționat că, deocamdată Partidul Congresul Civic nu a luat vreo decizie în privința prezidențialelor. Forumul Republican al Partidului Congresul Civic, la care se vor lua decizii privind alegerile din 20 octombrie curent, va avea loc în următoarele două săptămâni.

Share