Confirmat! Iată cine ar urma să devină Ambasador în Federația Rusă!

Confirmat! Iată cine ar urma să devină Ambasador în Federația Rusă!

Igor Dodon, actualul Președinte al Republicii Moldova, a confirmat că deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, a fost propus la funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusia, informează OFICIAL.

„Săptămâna aceasta a fost retras dl Neguța și am spus acest lucru. Și într-adevăr au fost transmise solicitările pentru a obține agrementul de la partea rusă pentru dl Golovatiuc, președintele Comisiei buget, economie și finanțe din Parlament. Eu cred că toți, și oponenții noștri politici din Parlament, recunosc că este o persoană foarte profesionistă, care a fost și profesor la Universitatea din Sankt Petersburg. Este un economist de carieră și un politician de carieră. Și a fost președintele mai mult grupuri parlamentare și cred că este persoana care poate asigura un nou nivel al relațiilor bilaterale cu Federația Rusă”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale. 

Amintim că, Andrei Neguța a fost revocat din funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova în urma scandalului cu contrabanda de anabolizante. Guvernul a aprobat rechemarea sa în ședința din 9 decembrie curent.

Cristina Gurez

Share