Conducerea Serviciului Vamal și reprezentanții Programului EXBS – în vizită de lucru la postul vamal Palanca

Conducerea Serviciului Vamal și reprezentanții Programului EXBS – în vizită de lucru la postul vamal Palanca

Conducerea Serviciului Vamal în comun cu reprezentanții Programului Controlul Exporturilor și Securitatea Frontalieră (EXBS) al Departamentului de Stat al SUA, au efectuat o vizită de lucru la postul vamal de frontieră Palanca.

Vizita a fost desfășurată în contextul crizei regionale și are drept scop sporirea capacității Serviciului Vamal în domeniul securizării frontierei și reducerea amenințărilor existente, în special prin consolidarea capacităților antifraudă în posturile vamale de frontieră și ale echipelor mobile din cadrul Serviciului Vamal.

Asistența de care urmează să beneficieze Serviciul Vamal, va fi acordată instituției în cadrul noului Proiect de asistență tehnică demarat de către Programul (EXBS) al Departamentului de Stat al SUA în Republica Moldova.

Scopul Proiectului este de a consolida capacitățile instituțiilor antrenate în controlul frontierelor, în lupta cu amenințările hibride, gestionarea eficientă a riscurilor transfrontaliere și contracararea fenomenelor infracționale.

Programul EXBS al Departamentului de Stat al SUA, este un partener strategic în modernizarea Serviciului Vamal, datorită poporul american prin intermediul Programului, instituția a beneficiat de asistență tehnică valoroasă care a contribuit la fortificarea potențialului autorității prin dotarea cu echipamente moderne de control, mijloace de transport specializate și instruirea angajaților pe diferite domenii de specialitate, iar suportul de care urmează să beneficieze este o continuitate în sporirea securității la nivel local, regional cât și internațional.

Share