Conducerea PSDE a avut o discuție cu ministrul Muncii al României

Conducerea PSDE a avut o discuție cu ministrul Muncii al României

Conducerea Partidului Social Democrat European din Republica Moldova (PSDE) a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România, Marius Constantin Budăi, care este și deputat din partea Partidului Social Democrat (PSD).

În contextul parteneriatului existent între cele două partide, oficialul român a discutat cu reprezentanții PSDE, la sediul formațiunii din Chișinău, mai multe subiecte de interes comun. Ulterior, ministrul Marius Constantin Budăi, împreună cu Ciocan Iurie – Președinte PSD Republica Moldova, președintele PSDE, Ion Sula, precum și vicepreședinții formațiunii, Eremei Priseajniuc și Vadim Brînzaniuc, au organizat o conferință de presă, în care au vorbit despre prioritățile celor două formațiuni.

Liderul PSDE, Ion Sula, a menționat că între formațiunea pe care o conduce și RSD din România există o veche relație de colaborare și și-a exprimat ca aceasta să se dezvolte nu doar la nivel politic central, ci și la nivel local.

„Ne dorim ca această colaborare să fie extinsă și la nivel local, astfel încât primarii din Republica Moldova, președinții de raioane să colaboreze și să implementeze proiecte care să aducă plus valoare oamenilor. Experiența ne-a arătat că, atunci când PSD a fost la guvernare a fost întotdeauna alături de Republica Moldova”, a declarat președintele PSDE.

Mesajul președintelui Partidului Social Democrat din România, premierul României, este de susținere majoră pentru Republica Moldova și de susținere majoră pentru partenerii noștri. Să încercăm să construim aici, în Republica Moldova, o stângă europeană, care să deschidă și porțile, dar și mințile, către o tranziție cât mai ușoară pe parcursul european”, a declarat ministrul român al Muncii și Solidarității Sociale, Marius Constantin Budăi.

Vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc, a menționat faptul că politicile sociale reprezintă una dintre pricipalele priorități de bază ale celor două formațiuni partenere și că Republica Moldova trebuie să preia bunele practici din România, pentru ca și cetățenii moldoveni să se bucure de sprijin din partea statului.

„PSD din România, ca și PSDE din Republica Moldova, are în ADN-ul său grija față de oameni. Am vorbit despre cele mai bune practici și cele mai bune soluții implementate în România, pe care să le preluăm și în Republica Moldova”, a declarat vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc.

PSDE din Republica Moldova și PSD din România fac parte din familia politică a Social-Demcraților Europeni și din Internaționala Socialistă. În prezent, social-democrații reprezintă a doua forță din Parlamentul European, dețin 145 de mandate și au 9 comisari europeni.

Share