Conducerea Platformei DA cere demisia lui Andrei Spînu și demararea unei anchete

Conducerea Platformei DA cere demisia lui Andrei Spînu și demararea unei anchete

Dinu Plîngău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, trebuie urgent demis sau să-și depună demisia, informează OFICIAL.

„Ministrul Spînu trebuie urgent să fie demis, iar organele de anchetă să înceapă o anchetă serioasă, or noi suntem într-o situație foarte delicată cu criza energetică”, a menționat el.

Potrivit spuselor sale, vicepremierul „trebuie să-și depună demisia pentru gravele prejudicii aduse Republicii Moldova în relațiile bilaterale cu România și Ucraina și pentru modul în care s-au finisat licitațiile trucate.

Activitatea ministrului trebuie supusă unei anchete penale, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu:

a) contractul pentru gazele naturale;

b)licitația rețelelor electrice Vulcănești-Chișinău;

c) licitația și semnarea contractului pentru reconstrucțiile de la Termoelectrica și Silovîe Mașini;

d) Ceea ce s-a întâmplat pe segmentul contractului pentru energia electrică și tangența sau șantajul legat de Uzina Metalurgică de la Râbnița.”

Politicianul a mai spus că deține o mapă cu documente în acest sens, pe care o va prezenta la Procuratura Anticorupție.

„Probele sunt acumulate într-un volum de peste 200 de pagini. Vorbim de milioane de euro ce puteau fi alocați pentru compensații sau alte necesități ale cetățenilor”, a subliniat președintele Platformei.

Share